FPDA

Suomen Drifting ry:n jäseneksi?


Liittyminen Suomen Drifting ry:een tapahtuu ottamalla yhteyttä jäsenrekisterin ylläpitäjään ilmoittamalla halukkuutensa jäsenyyteen. Lisätiedot jäsenyydestä saat yhteydenoton jälkeen. Vuosimaksu on 14,99 euroa.

Ylläpitäjän yhteystiedot:

Suomen Drifting Ry
Arto Kivipelto
arto.kivipelto@fpda.info
Hämeenpuisto 25 A 1
33210 Tampere
0500-737878

Suomen Drifting ry:n hallitus

Seuraavat henkilöt toimivat yhdistyksen hallituksessa:

Juha-Pekka Kotala (puheenjohtaja), jpkotala@fpda.info

Isto Kivipelto (rahastonhoitaja), isto.kivipelto@fpda.info

Tapio Murtoo

Pekka Säynevirta

Hallitus voimassa 8.9.2014 alkaen.

Suomen Drifting ry

Suomen Drifting ry on suomalaisten drifting-kuljettajien, fanien sekä kuljettajien valitsemiensa toimihenkilöiden demokraattinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoitus on edistää lajin positiivista kehitystä ja valvoa kuljettajien intressejä sekä oikeusturvaa. Suomen Drifting ry:n kilpailutoiminnasta vastaava FPDA (Finnish Pro Drifting Association) järjestää pro-tason kilpailutapahtumia ympäri maata yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomen Drifting ry kouluttaa pro-tason kilpailuihin tuomariston, määrittelee säännöt yhdessä kansallisen autourheiluliiton kanssa, sekä toteuttaa tuomarointi- ja kilpailunjärjestämistoimet.


Yhteenliittymässä jokaisella kuljettajalla sekä toimihenkilöllä on yksi ääni, ja kaikki päätökset syntyvät enemmistön äänin demokraattisessa äänestyksessä. Jokaisella kuljettajalla sekä toimihenkilöllä on oikeus tehdä esityksiä, jotka kannatusta saadessaan päätyvät äänestettäviksi. Äänivaltaiseksi kuljettajajäseneksi pääsee kuka tahansa Suomen kansalainen osoittamalla olevansa pro-tason kuljettaja. Kuljettajan hyväksyntä FPDA:n pro-kuljettajaksi edellyttää FPDA:n hyväksymän tuomariston yli 50 pisteen arvoiseksi arvostelemaa suoritusta lajitteluajoissa.

OSALLISTUMINEN

Kilpailijan on oltava vähintään 16 vuoden ikäinen, ja hänellä on oltava voimassa oleva moottoriurheilijan lisenssi, jonka vakuutus on voimassa kyseisessä kilpailussa. Suomalaisen kilpailijan vähimmäislisenssivaatimus on AKK:n peruslisenssi, jonka voi hankkia yli 300 jäsenseuran kautta. Ulkomaisten osallistujien on selvitettävä ja kilpailupaikalla todistettava lisenssinsä vakuutuksen olevan voimassa kyseisessä kilpailussa. SM-kilpailuja varten kilpailija tarvitsee Motorsport ID:n lisäksi erillisen lisenssikortin lisenssivarmennusta varten.


Alle 18 vuoden ikäiseltä osallistujalta edellytetään lisenssin ohella vähintään jokamiesluokan tutkintoa, rataleimatutkintoa tai rallitutkintoa. Tutkinnon voimassaolo on pystyttävä todistamaan kilpailupaikalla.


Kilpailun järjestäjä voi kilpailukutsussa vaatia ajoneuvon vakuuttamista vähintään liikennevakuutuksella.
Osallistujan tulee ilmoittautua kilpailuun tai harjoitukseen riittävän ajoissa, kilpailukutsussa ilmoitetulla tavalla.